onsdag 31 augusti 2011

C måste byta politik också

Annie Lööf föreslås bli ny partiledare för centerpartiet. Problemen är kopiösa för partiet och en stor börda ligger på Lööf:s axlar. Partiet upplevs inte ha någon tydlig politik och får inte gehör för sin politik när moderatledaren tar allt utrymme i alliansen. Dessutom pendlar partiet kring 4%-spärren i samtliga opinionsundersökningar.

Lööf tror sig kunna vända denna skuta, en sann optimist alltså. Tyvärr är de flesta politiker idag optimister, man tror gott om allt och alla och hoppas att allt ska lösa sig av sig själv. Man tar tag i de trevliga och lätta frågorna medan de svåra ignoreras.

Kommer fortsatt inriktning på småföretagande och miljöpolitik göra centern till ett parti för framtiden? När Europa i allmänhet och Sverige i synnerhet har stora samhällsproblem, kalla det utanförskap om du vill, men jag pratar klarspråk, invandrarenklaver med hög arbetslöshet och hög kriminalitet kryddat med noll förhoppningar om "integration" i samhället, så känns det som de frågorna centerpartiet driver, inte löser riktiga problem.

Hade partiet valt att ta Fredrik Federley som partiledare hade partiet snabbt försvunnit till 1%. Federley som misshandlas flera gånger av personer med arabisk härkomst, senast strax före valet, sade att det var högerextremister som misshandlat han, det för tankarna till skinheadshuliganer. Men muslimer gillar ju verkligen homosexuella, eller hur? Inget motiv där inte, nej dåå, allt för att dölja sanningen angående nybyggarna.

Hur dum tror Federley att folket är?

Hej då centern!

dn
svd
svt