fredag 9 december 2011

Regeringen släcker bränder efter bästa förmåga

I dagens DN kan man läsa att regeringen ska satsa 62 miljoner mot våldsbejakande extremism. Vid en första tanke är detta mycket bra och vid en andra tanke fortfarande mycket bra. Våld är alltid fel.

Det är främst tre grupper man riktar in sig på

Islamister
Vit-makt-grupperingar
Vänstern

Om någon har en av ovanstående världsbild tror jag knappast att det går att omprogrammera en sådan person genom "utbildning" eller liknande. Tänk t.ex en radikal muslim, islamist som sedan barnsben blivit inlärd det som vi i västerlandet anser sinnessjukt. Hur ska en sådan person kunna förändras? I den riktning regeringen och tidigare regeringar driver landet, är detta bara ett sätt att släcka bränderna som är en konsekvens av den. Det kommer inte att hjälpa så länge det finns muslimska förskolor, muslimska grundskolor, som det går idag. Dessa "satsningar" är helt värdelösa så länge det finns ett generalfel i samhället.

Vit-makt rörelsen är en produkt av massinvandring som sker över huvudet på vanligt folk och är nog relativt liten gruppering med liten tillväxt. Inget hot mot demokratin. De skinheads som fanns på 80-talet finns inte längre. Hit kan knappast Breivik räknas då han var anti-rasist med religiösa motiv. Kvar finns några hard-core nationalister som lugnt demonstrerar några gånger per  år.

Islamister är en effekt av att Sverige har tagit in miljontals muslimer in i landet och en viss procent av dem är extrema, omöjligt att motarbeta. Den dagen de är i majoritet kan vi svenskar packa väskan och hoppas på att grannländerna tar emot oss, så som våra ledare spottat på dem och deras politik. Denna grupp har stark tillväxt pga migrationen till landet. Sverige används som en fristad för terroristorganisationer. Stort hot mot demokratin.

Autonoma vänstern är emot alla som inte har långt skägg och bor i grottor. Omöjligt att hantera. Okänd tillväxt men ett stort hot mot demokratin

dn